Badminton

Badminton er det rette valget for den som vil prøve en enkel og morsom idrett som hele tiden byr på nye utfordringer. Badminton er ikke bare en hurtig og krevende konkurranseidrett, men også en god mosjonsidrett for spillere på alle nivåer. Det eneste man trenger er å ha noen å spille med! Så kan man selv velge hvilket nivå man vil være med på. Kanskje kan hele familien være med å spille?

Racketer er å få i alle prisklasser. Til å begynne med greier en seg med en racket til ca. 300-500 kr. Da får man en moderne helstøpt racket som også kan brukes til konkurranser om man vil det. De fleste racketer som selges i dag er av grafitt og finnes gjerne i forskjellig stivhetsgrad: myk, medium og stiv. En stiv racket kan være vanskelig for en nybegynner å bruke. Det er oftest best å forhøre seg i klubben. Der kan du få råd om hvilken type du bør velge, samt at klubbene ofte har gode avtaler med utstyrsleverandører.

Ballen
Det finnes to typer baller, fjærballer og plastballer. Plastballene holder mye lenger enn fjærballene. Fjærballene derimot har bedre egenskaper og egner seg bedre hvis man vil videreutvikle sin teknikk og sitt spill. Baller får du også kjøpt gjennom klubben, ofte mye rimeligere enn i sportsforretningen. For konkurransespillere som bruker fjærballer har spesielt hastigheten på ballen betydning. Hastigheten på ballen er riktig hvis du med et underhåndsslag slår ballen omtrent til den innerste baklinjen (bakre servelinje i double) på den andre siden. Det er viktig å lagre fjærballer med en viss fuktighet.

Sko og tøy
Gode innendørssko er viktig både for å kunne ha glede av spillet og for å unngå skader. Det finnes mange typer laget spesielt for badminton eller liknende hallidretter. Det anbefales å kjøpe et godt par du vil trives med, her lønner det seg ikke å spare noen hundrelapper! Sørg spesielt for å få tak i sko som har god demping i helen. Til trening kan man ellers bruke vanlig treningstøy. Det er viktig at man har tøy man trives i. Husk at gode strømper er viktig med tanke på blemmer eller gnagsår. Godt treningstøyfår du vanligvis også kjøpt gjennom klubben.

WP SlimStat